Нова версия! Подозират младия подкупен кмет, че взел парите от човек, който искал да добива инертни материали! Каква е истината? (СНИМКИ)!!!

Пари корупция

Селски кмет беше арестуван с подкуп. Белезниците щракнаха на ръцете на най-младия кмет в Карловско – 24-годишният Тодор Танковски. В него бяха открити белязани пари – няколко банкноти от по 50 лева. Униформените обискираха личния му автомобил и жилището, в което живее, предаде НОВА.

Една от версиите за задържането му – получил подкуп от човек от селото за издаване на строително разрешително за къща. Другата версия – Танковски е взел парите от човек, който искал да добива инертни материали.

„Знаем, че кметът на Войнягово Тодор Танковски е задържан за 24 часа в РУ-Карлово с обвинение за подкуп от 150 лв.”, коментира секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.

По думите му, от кметът не зависело нито издаването на разрешение за строителство, нито издаването на разрешение за добив на инертни материали. Въпреки това, Стефан Стоянов смята за по-достоверна версията за подкуп за добив на инертни материали.

„Имахме сигнал, че отпуснатите средства от Община Карлово за ремонт на помещения в кметството, не са оползотворени по предназначение. Кметът на общината разпореди да се сформира комисия, която да извърши проверка. В резултат на тази проверка беше извършен надчет на кмета на Войнягово Тодор Танковски в размер на 1800 лева, която той за 6 месеца трябва да възстанови. Той започна да изплаща сумата от миналия месец, като от заплатата му се отделят по 300 лв. месечно“, добави секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.

Очаква се днес прокуратурата да поиска задържане за 72 часа на Тодор Танковски.