Експерт по сигурност хвърли в смут цялата страна: България тепърва я чакат…..

Славчо Велков

Утре внасяме вота на недоверие към правителството. Първо ще се гласува оставката на председателя на НЗОК проф. Камен Плочев. Аз не мога да си обясня каква е причината за освобождаването му, след като му остават 5 дни болничен и той е в добро общо състояние. Утре ще посоча кои са онези, които излъгаха за дълговете на НЗОК. Това коства много на българските граждани, които се лекуват в чужбина. Той е временно нетрудоспособен поради заболяване и е уведомил за състоянието си. Това каза експертът по сигурност и настоящ депутат от БСП Славчо Велков в ефира на БТВ.

„Тези, които утре гласуват освобождаването му от поста ще се покрият с позор“, категоричен бе Велков. По думите му това ще бъде пореден трус в системата на здравеопазването. „България тепърва я чакат сериозни изпитания. Има данни, че немската здравна каса е потърсила дълговете си от НЗОК по съдебен път. Става дума за над 100 милиона лева“, разкри Велков.

Относно вотът за недоверие по темата „Сигурност“, Славчо Велков разясни мотивите: „Неспособността на управляващите да се справят с предизвикателствата пред националната сигурност. Случаят „Пелов“ не е изолиран. Той е знаков по отношение на сигурността у нас. Той показа, че правосъдие може да се раздава извън правосъдната система. Нещата са извън контрол. Това не е удар по този, който е паднал“.

„Очаквам трусове в Македония заради новото име. Ще бъдем свидетели на интересни събития и в Гърция“, прогнозира експертът по сигурността.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.