Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Сгащиха още един кмет с подкуп! Той е в първия си мандат, но не и в първата издънка, замесен е в скандал с…

Пари корупция

Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е бил заловен преди минути с подкуп, предаде БЛИЦ. Разследващи потвърдиха новината. Все още няма яснота колко са парите. По неофициална информация на, става въпрос за стотици левове.

Научихме, че подкупът е даден от човек от селото и касае строителство на сграда. Танковски ще бъде арестуван.   Това не е първата издънка на младият 24-годишен кмет. Наскоро името му бе замесено в скандал, при който беше проверяван за злоупотреба с плочки, предоставени на селото за ремонт. Танковски е най-младият кмет в община Карлово.

Това е първият му мандат. По образование е хореограф. В момента карловските ченгета правят обиск в дома на Танковски във Войнягово, където той живее с родителите си. Дирят се още доказателства за други нерегламентирани дейности на Тянковски.  И двата телефона на младия кмет са изключени.  Попитан какво се случва, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов коментира: „Не съм наясно какво точно става. От медиите разбрах.

Кметовете на населени места са публични лица, избрани мажоритарно и трябва да носят отговорност за действията и постъпките си”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.