Само в 7DniSofia.bg

Бойко Борисов отсече: Гарантираме на 100% външната граница на ЕС! Откъде накъде Европа да е като един разграден двор!

Бойко Борисов (7)

„Ние създадохме надеждна охрана на българо-турската граница – с необходимите заграждения, с допълнителни полиция, кораби и от година и половина България има нови ситуация. На картата ще видите, че нашата граница, която се охранява, е колкото гръцката. Затова предлагаме компромисен вариант, който ще защитавам на Европейския съвет. На първо място предлагаме незабавна превенция, а тя включва затваряне на всички граници в ЕС“, заяви Бойко Борисов на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС, цитиран от БГНЕС.

„Официално всеки, който иска да влезе в ЕС трябва да влезе на контролно-пропусквателните пунктове /КПП/ – там да му се видят отпечатъците, да се прегледа, да се види. Това не е нещо по-различно от това, което се прави в САЩ, Канада и където и да е. Откъде накъде Европа да е като един разграден двор! Това е груба грешка!“, каза още Бойко Борисов.

„Ние гарантираме на 100% външната граница на ЕС“, каза още премиерът.

„Ако миграните не бъдат хванати в рамките на ЕС да бъдат дисциплинирани и подпомогнати, могат да се превърнат в източник на войни. Ако сега не се помогне на Западните Балкани, после ще е много късно. А и големите геостратегически играчи – и Русия, и САЩ, и Китай само това чакат. Затова ако Европа не вземе мерки сега, после ще е късно“, подчерта премиерът Борисов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.