Нова шокираща версия за депутата, който бе заплашван с пистолет на магистралата! Той започнал да ги плаши със сблъсък и размахвал служебна карта!

пистолет

„Цялата ситуация е абсурдна. Разбирам, че те са заплашени от наказателна отговорност, но е човешко и правилно да се извинят. Бих го приел“. Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от БСП Явор Божанков.

Народният представител твърди, че на магистрала „Хемус“ е бил заплашен с пистолет от двама мъже в мерцедес.

„В петък, когато се прибирах след парламентарен контрол, изпреварвах автомобил на „Хемус“. Зад мен се приближи „Мерцедес“ и започна да ме преследва с дълги светлини“, каза в ефира на нова тв депутатът от БСП Явор Божанков. В първия момент си помислих, че е автомобил със специален режим на движение, но разбрах, че не е. Този „Мерцедес“ се изравни с мен и не водачът, а пътникът извади пистолет. Не е станало нещо, което да предизвика агресия или гняв. Това продължи около 10 секунди, след което автомобилът продължи по пътя си. По-късно подадох сигнал на полицията и те спряха колата. Не познавам хората от автомобила и преди тази случка не е имало никакъв контакт между нас“, заяви той.

Двамата мъже обаче също се изказаха в ефира и дадоха тяхната версия. Те са от град Левски и вече са освободени.

„В момента, в който се изравнихме с него, изкара една карта – бяло, зелено, червено… Не я знаехме каква е точно. На косъм беше да ни удари нарочно. Като виждаше, че му мигаме с фаровете, спираше рязко няколко пъти. Пистолетът беше на таблото, бях си го извадил от чантичката. Сви в дясно, без мигач, намали, изравни се с нас и си показа картата, че е депутат“, заявиха мъжете. Запитани дали ще се извинят, те казаха: „За какво ние да се извиним, той щеше да ни блъсне три пъти и ни уплаши, накрая за капак си вади картата и се смее. Народен представител, имунитет има, ама имунитетът не му позволява да се държи по този начин. Можем да му кажем само, че не е прав. Това, че има карта, не значи, че е нещо повече от нас“.

По повод техните думи депутатът каза: „Няма как да коментирам история как бойно оръжие стои на предното стъкло на кола, виждам го случайно и се опитвам да ги блъсна – това е просто абсурдно“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.