Сидеров публично направи за смях Валери Симеонов: Надявам се да отиде да спре и циганските сватби, които тормозят хората…

Волен Сидеров (1)

Бламирал ли е лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коалиционния си партньор Валери Симеонов с отказа да подкрепи програмата за интеграция на ромите?

„Казах от трибуната, че ще се въздържа. Казах, че съм против това група хора от обществото да се отделят и за тях да се правят специални програми. Това е обидно и за самите роми. Всеки трябва да се интегрира, както може самият той. Не съм срещу вносителя на проекта, а по принцип смятам, че тази концепция е грешна. Искаме да се преустанови практиката да се дават такива пари, а те да се насочат към действително нуждаещи се. Когато отделиш една група хора, това е антиконституционно и дискриминационно“, заяви Сидеров пред Би Ти Ви.

Надявам се Валери Симеонов да отиде да спре и циганските сватби, които тормозят хора на различни места в страната. А, ако се вторачим само в заведения на Слънчев бряг, е едностранно, смята лидерът на Атака по отношение на акциите на вицепремиера срещу шума по заведенията на морето.

На въпрос как оценява непрекъснатитескандали между вицето Симеонов и министърката на туризма Николина Ангелкова Сидеров е категоричен: „Не гледам добре на конфликт в правителството. Ние подкрепяме правителството и сме част от него. Симеонов и Ангелкова трябва да се разберат. Грешно е през медии и институции да се разправят членове на едно и също правителство. Ами какво си казват хората от страни – тия не могат да се разберат, а как ще управляват заедно.“

Запитан за отказа за среща на Бойко Борисов с президента на Македония Георге Иванов, Сидеров изтъкна, че не бива да се месим в работите на съседна държава. Аз бих предложил Северо-южно-източно-западна Македония, пошегува се Сидеров. Той обаче изтъкна, че е важно Балканите да са обединени и да вървят напред.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.