Здравеопазване в България ли? Лекари брутално убиха пациент от немърливост и се опитаха да го прикрият, но скандалът гръмна…

Болница

Още един скандален случай изплува покрай проверката на „Медицински одит“. Той е з пациент, който постъпва със симптоми за емболия. Нито лекуващият лекар, нито друг е назначил изследвания, за да се установи това. Човекът умира. Става ясно какво се е случило едва след сигнал на близките, а случаят брутално е прекратен като маловажен. Това заяви пред Би Ти Ви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Припомняме, че скандалът гръмна, след като според разследващите, служители в агенцията превишили правата си, за да не им бъдат съставяни актове за административно нарушение и да не им бъдат налагани глоби. Арнаудова посочи, че не е разговаряла с отстранената шефка на агенцията.

„Със Златица Петрова не сме разговаряли. Ако се наложи да бъде разпитана, ще бъде разпитана. Прокуратурата няма да се ограничи само с този преди от 2016-2017-а година, защото тази практика съществува от 2015-а. В прокуратурата са постъпили множество сигнали и всички те ще бъдат разгледани. Не бих употребила думата „чадър“, но е факт, че има прикрити случаи. От тези 11 случая, за които съобщихме, 6 са за смърт на бебета. Няма нито едно съставено наказателно постановление по тези случаи.

Искам да призова всеки, който е бил неглижиран от „Медицински одит“ да с е обърне към, специализираната прокуратура. Престъплението, за което сме образували наказателно производство не е по немърливост. Всеки един сигнал ще бъде проверен. Случаите са били прикривани умишлено. Става въпрос за класическо престъпление по служба с корупционен елемент“, посочи Арнаудова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.