Новината на годината е от САЩ! Второ дело срещу Пеевски за пране на пари, блокират милиардите му в Дубай

7 Dni Sofia15.06.2018
Срещу Пеевси се води второ криминално разследване в департамента на САЩ за пране на пари в особено големи размери. Това заяви банкерът Цветан Василев в онлайн предаването „Най-добрите”. Първото е по казуса „Магнитски“. Санкциите от осъдителна присъда по закона Магнитски ще бъде край на кариерата на Цацаров и блокиране на активите на Пеевски в Дубай, твърди Василев.

Корпулентният със сигурност го очакват тежки времена. До фалирането на банката неизплатените от него активи са 700 млн. лв. , а колко още има, не мога да твърдя. Понеже се е изхитрил да не се появява никъде и се доверява на тези, които го пазят, мога да го предупредя, че те много бързо ще го изоставят, когато им замирише на пържено месо.

Пеевски бе кредитиран в началото за обезпечение на договори с платежоспособни клиенти. Не ми е представен от Доган Пеевски. Към момента, към който дойде при мен, беше част от младежкото движение на Симеон Сакскобургготски.

Сега кой крепи Пеевски? Той фалира „Бургартабак. Ако е прехвърлил Водстрой и Хидрострой, тогава няма бизнес. Защо се казва, че е най-богатият и с най-много активи?

В България корупцията не е от бизнеса, тя върви отгоре по вертикалата надолу. Най-дълбоката лъжа на Пеевски и неговата клоака, е че Иван Костов е човекът, който е получавал нещо от банката и мен. Да, аз съм водил срещи с него, но никога не съм говорил за него на тема пари, а на тема рискове. Ако някой се е възползвал пряко от банката, са структурите около Пеевски и Александър Сталийски. Сталийски преди 2 години се закани да ме съди, нека го направи. Ще си покажем в съда някои документчета.

Пеевски имаше цял списък за раздаване на пари. В него бяха Светлин Йовчев, Писанчев и др. Центърът, който стои зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е продукт на този център.  Някои твърдят, че той е намерил пристан в Библиотекарския институт. ДАНС действа като частна структура за репресии. Трябва да защитава интересите на държавата, а не на Борисов, Пеевски… ДАНС е маша в ръцете на бившите служби. Напоследък има явни амбиции на Москва да контролира у нас. Не изключвам и топлите връзки на Йовчев с Кремъл.

Не мога да твърдя, че Кремъл е участвал в атентата срещу КТБ.  Но твърдя, че Кремъл е бил бесен от неуспеха на „Южен поток”. В прав текст ми бе казано, че аз съм виновникът за това.

Василев отговори на въпрос дали КТБ е дала кредит на в. „Монитор“: Покупката на „Монитор” е финансирана чрез банката. В разпределението на медийния пазар се включи и Борисов. Тези медии продължава да бъдат издържани 4 години, при положение че са на 100 % губещи. Пеевски официално към датата на затваряне на банката е имал 250 млн. лв. задължения, от окито 100 са изплатени чрез цесия. Останалите той забрави да ги изплати. Извън тези задължения Пеевски по друг косвен начин е дължал над 560 млн. лева към структурите на нашата група.

Зала „Универсиада” трябва да бъде продадена на минимална цена 50 млн. лв. Тя е обслужвала своите кредити. Реално е да продаваш активите на реална пазарна цена, а не каквито са ти задълженията към банката. Почти съм сигурен кой ще е купувачът на залата. Пеевски със сигурност ще бъде облагодетелстван. Той е фронтменът на операцията за залата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.