Извънредно! Цачева подписа заповедта за най-тежкото наказание за зам.-шефа на Софийския затвор! Ето какво го очаква

Софийски централен затвор (2)

Зам.-шефът на Софийския затвор Анатолий Борисов е вече уволнен от поста си, съобщи проф. Николай Проданов – зам.-министър на правосъдието – и уточни, че вчера Цецка Цачева е подписала заповедта за най-тежкото дисциплинарно наказание за Борисов.

То се дължи на дисциплинарни проверки след бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор.

Преди дни  Проданов каза, че Борисов е издавал устни заповеди, които нарушавали правилата в затвора. Той беше подведен под отговорност и за бягството на двамата престъпници, информира “24 часа”

Засега 14 служители на затвора са наказани с порицание, но по думите на Проданов уволнение ще има и за един от тях – надзирател, който от страх не е успял да спре бегълците.

“Чистачката Христина Александрова продължава да си работи в затвора”, отвърна шеговито Проданов на въпрос какво се случва с нея, която бе обявена за герой заради смелостта си да подгони Пелов и Колев.

Зам.-министърът на правосъдието беше в затворническото общежитие в Кремиковци, където се проведе турнир по бокс между затворници от цялата страна под девиза “С ръкавица срещу наркотиците и агресията”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *