Искаме друг министър на отбраната на мястото на Красимир Каракачанов! Каза Веселин Марешки и заяви, че няма да подкрепи…

Марешки (1)

Няма да подкрепим вота на недоверие, искаме само друг министър на отбраната на мястото на Красимир Каракачанов. Това каза  лидерът на „Воля” Веселин Марешки по бТВ.

Той е категоричен, че партията му не е против самолетите или корабите, но имат приоритети. „Като оправим здравеопазването, образованието и вътрешния ред с останалите пари ще си купим самолети.” По думите му Каракачанов не е осигурил достатъчно пари в бюджета на армията, за да имат пилотите достатъчно полети, но е намерил за купуване на изтребители.

Искаме да не се купуват нови самолети, защото заради такива корупционните харчове няма пари за летене на пилотите и за работеща техника. Ако сега като изхарчим парите за ненужни самолети те ще имат нула часове. Кой, ако не Каракачанов отговаря за бюджета в който или не е осигурил средства на пилотите и машините за летателна годност, или парите са откраднати и пилотите ги пращат да летят на санитарен минимум, което е убийствено. Кой ако не Каракачанов носи отговорност”, посочи Марешки.

Лидерът на „Воля” заяви, че ако Каракачанов има морал няма нужда да му иска оставката – трябваше да си е тръгнал и да се намери достоен човек. „Каракачанов намери пари за корупционната сделка за самолетите, а за обучението на пилотите не намери. Това са 1-2 млрд., а 6 млрд. за сделката намери. Не е въпрос на пари, а в чий интерес се управляват тези пари”, каза той.

Марешки допълни, че партията му внася законопроект, в който е записано, че търговска марка няма да може да се прилепва към имена като Ботев, Левски и Раковски.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории