Футболист №1 на Амкар си отвори вратата към трансфер в ЦСКА: Приятел съм с шефовете на клуба, може да се върна

7 Dni Sofia12.06.2018
ЦСКА Царско Село (20) Гриша Ганчев

Левият бек Петър Занев е предложен на треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро, твърди „Тема Спорт“.

Младият специалист ще се запознае с качествата на бранителя и ще реши дали го иска в отбора. 32-годишният Занев става свободен агент, тъй като напуска руския Амкар. Клубът от Перм е пред фалит и бранителят вече се оглежда за нов отбор.

Занев говори пред „Тема Спорт“ във връзка със ситуацията около него и възможността да се завърне в България. „На 99% си тръгвам от Амкар. Явно нещата с клуба няма да се оправят. Има интерес към мен от няколко руски отбора, което е нормално, с оглед че през последните пет години играя в тази страна. Ще изчакам още малко, защото искам да избера внимателно. Приоритет ми е да остана в Русия“, каза Занев.

На въпрос дали би приел, ако получи покана от ЦСКА, той отговори: „Не бих искал да коментирам. Аз съм в отлични отношения с ръководството на ЦСКА и един ден може да се върна в България“, добави Занев.

Той бе избран за втория най-добър играч на Амкар този сезон. Тимът се спаси от изпадане от елита, след като спечели плейоф срещу Тамбов. Клубът обаче изпитва сериозни финансови проблеми, като на футболистите им се дължат по 3 заплати.

Занев има 34 мача за националния отбор, като за последно игра в контролата с Босна и Херцеговина през март. В случай че се стигне до преминаване на благоевградчанина в ЦСКА, той ще се конкурира за титулярно място с Жеферсон (24 г.).

Армейците следят ситуацията около няколко родни футболисти, които доскоро са играли в чужбина, но бъдещето им е неясно. По сходен начин ЦСКА привлече Манолев и Бодуров. Те дълго очакваха оферти, но така и не получиха добри такива и в крайна сметка подписаха с червените. Към Бодуров сега има интерес от турски клуб, но централният защитник едва ли ще напусне „Армията“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.