Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Цветан Цветанов със сензационни коментари за Владимир Пелов и АЕЦ „Белене“!

Цветан Цветанов

Има допуснати слабости при операцията по залавяне на избягалия затворник Владимир Пелов, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Той посочи, че министър Валентин Радев е разпоредил проверка в Ботевград.

„Не съм добре запознат с детайлите около акцията по издирването на Пелов и Колев. Ясно е, че има пропуски и недоволство в обществото. Мога да коментирам акцията, при която Пелов беше задържан за грабеж преди години. Мога да кажа, че тогава се справихме блестящо.“ – увери Цветанов.

Не трябва да хулим системата на МВР, малко останаха професионалистите, от 2013 г. беше направена „чистка“, понеже бяха уволнени хора, които се смяташе, че са ми били близки. Сега МВР няма този капацитет, няма ги професионалистите. Трябва да върнем доверието в системата на МВР и трябва всички политици да работим за това.“ – допълни председателят на групата на ГЕРБ.

Той коментира и темата за АЕЦ „Белене“.

Искаме да сме ясни, прозрачни и обективни във всяко решение, което се взима относно „Белене“, подчерта политикът.

В момента правим цялостен анализ, за да видим кое е най-правилното решение за този момент, добави той.

„От 1981 г. се говори за строежа на АЕЦ „Белене“. Проектът е спиран няколко пъти. От 2004 година се създава една среда, при която можем да говорим за възможност за корупция. Кабинетът Кобургготски и последвалата тройна коалиция също са спомогнали за тази среда. През 2012 г. правителството на Бойко Борисов спря този проект, защото дълги години не се правеше нищо. Сега има възможност за водене на разговори за инвестиционен строител.“ – мотивира се Цветанов.

Слагаме критерии и ограничения, за да не позволим държавата да плащавсичко онова, което може да не се реализира, поясни той, като подчерта, че не трябва да се дават държавни гаранции и осъществяването на проекта трябва да бъде на пазарен принцип.

„Колегите от БСП обаче пак искат да се върнат нещата в годините преди 2012 г. Ние винаги сме били отговорни, последователни и винаги сме казвали какви са целите, които можем да постигнем.“ – допълни председателят на групата на ГЕРБ.

На фона на коментарите, че възобновяването на проекта „Белене“ е знак за сближаване с Москва, той изрази подкрепа за евроатлантическата принадлежност на България:
„Няма демократ в България, който да твърди, че без тясното сътрудничество с ЕС и САЩ ще можем да се справим с предизвикателствата на съвременния свят. Видяхте какви резултати се постигнаха и днес на срещата в София – ще има 8% увеличение за България, което означава един милиард повече за кохезионна политика и развитие на регионите в страната. Ние твърдоотстояваме евроатлантическите ценности.“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.