Сашо Дончев не води преговори с инвеститори, а се е пренесъл да живее в Полша при съпругата си Ева! Говори се, че е пред фалит, но вижте какво купи на сина си за милион!

sasho-donchev-kupi-na-sina-si-porshe-za-1-milion-dokato-dalji-zaplati-na-1100-slujiteli-izbiaga-v-polsha-1

Мустакатият тарикат Сашо Дончев не се е вясвал в офиса на „Овергаз” от началото на месец април, откогато над хилядата му служители са получили и последното си възнаграждение, предаде HotArena.

Изчезването на Сашо Дончев и липсата на заплати в „Оверлгаз” е довело до мълвата, че газовия олигарх води преговори за продажбата на бизнеса си с консорциум в Италия.

Проверка на „Уикенд” обаче установи, че Дончев не води преговори с инвеститори, а се е пренесъл да живее в Полша при съпругата си Ева. Според хора от близкото обкръжение на ямболския посредник на газопроводната тръба, Дончев е забравил за старата си любовница и се е върнал при съпругата си, с която обитава огромно шато в тузарски квартал в полската столицата Варшава. Имението е купено от фамилия Дончеви още в края на 90-те години, след успешна сделка с „Газпром”, като тогава газовия посредник е броил над 2 милиона долара за престижния имот.

Днес, години по-късно, Сашо Дончев изпитва неимоверни проблеми с бизнеса си, породени от раздялата му с „Газпром”. Руския енергиен мастодонт преустанови отношения с ямболския си партньор преди 2 години, след като ревизия установи кражби за над 120 милиона евро от общата фирма. Оттогава руснаците не дават газ за Сашо Дончев, макар Европейската комисия да ги задължава да го правят.

В газовия бизнес упорито се мълви, че до няколко дни Сашо Дончев ще обяви фалит. Причината е, че на 12 юни Арбитражен съд в Париж ще се произнесе по делото, което „Газпром” води срещу „Овергаз” за 120 милиона евро. От своя страна Дончев е подал контраиск срещу братушките, жалвайки се, че от „Газпром” саботират бизнеса му и не му продават природен газ.

„Дончев се е покрил в Полша в очакване на развоя на делото. Шансовете му да не бъде осъден са нищожни”, коментират хора от бранша.

И докато съдбата на „Овергаз” е неясна, а трудещите се там 1100 човека са в неведение кога ще си получат двете последни дължими заплати, Дончев направи царски подарък на големия си син Даниел. В началото на седмицата наследникът на ямболския олигарх е получил чисто ново „Порше” GT3, доставено му директно от завода в Цуфенхаузен. Цената на возилото е 520 000 евро или почти 1 милион лева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории