Само в 7DniSofia.bg

Кримипсихолог взриви ефира: МВР стана за смях с издирването на Пелов! Манталитетът им е фатмашки…

Росен Йорданов

„Леко изненадан съм от залавянето на Владимир Пелов в Ботевград. Първият път той се беше укрил във вилна зона над града. Допусках, че по-скоро ще страни от Ботевград. И вероятно така е било за известно време. Какво е наложило да се стигне до този сблъсък с другия участник в инцидента, не знам“, каза криминалният психолог в ефира на БНТ Росен Йорданов. Той е участвал в залавянето на Пелов преди години.

Йорданов допускал, че той няма да влезе в контакт с близките си. „Когато го заловихме предния път, играхме ва банк, допускайки, че той ще се свърже с майка си. Когато започнах да говоря с нея, разбрах, че тя знае къде е той“, поясни психологът.

„В България има патриархален модел, винаги началникът да го слагаме напред. Силно се съмнявам, че това което казаха, е вярно. Колегите, които наистина са работили, са си давали сметка, че той ще бъде с променен външен вид. Става дума за неудачна интерпретация“, коментира Росен Йорданов информацията, че полицията не е могла да го познае заради силно променения му външен вид.

„МВР стана за смях. Това не е първият случай, когато не могат да издирят престъпник. Радостното е, че в момента стават по-малко престъпления. Но лошото е, че МВР не се модернизира, тя е закостеняла система. Мъчно ми е от тази работа. Щях да съм по-щастлив, ако самите полицаи имаха по-голяма самочувствие и манталитетът им да е по-модерен, а не фатмашки“, каза Йорданов.

Случаят с бягството от затвора на Пелов не бил причина за искане на оставки. В МВР имало „хората, които бабуват и получават заплати“.

Полицията не потърсила Росен Йорданов при издирването на Пелов, въпреки че бил започнат с навиците на престъпника.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.