Моторист тръгна на борба с институциите: Пострадал на пътя, но от КАТ му връчили акт! (СНИМКИ)

Моторист и КАТ

Моторист пострада на пътя, след като шофьор на товарен автомобил решава да направи обратен завой, но в КАТ акт връчват на пострадалия.

За случката разказва във Facebook Веселиан, който е пострадал при инцидента и се е отървал, както самия той казва, с „малкия дявол“. Според лекарите той ще се възстанови напълно, но до два месеца.

Може би обаче повече време ще му отнеме борбата с институциите, защото настоява да се бори за правдата.

След ПТП-то Веселиан е откаран във ВМА, където са му направени снимки на дясната ръка, главата, шийните прешлени и десния крак. Там са установили редица наранявания: фрактура в основата на крайната фаланга на пети пръст с поставена гипсова имобилизация; оток и охлузване на главата вдясно; охлузвания на дясното бедро и коляно и на лявата подбедрица; силно изразено кръвонасядане на дясното коляно и подпедрицата, пише dnes.bg.

След това той отива в Александровска болница, където си вади съдебномедицинско удостоверение за нараняванията си, което да покаже пред органите на реда.

И там почва мъката. Когато Веселиан отива в полицията, за да получи документите си, му бива връчен акт, по неговите думи – невъзможно да бъде разчетен. Отказва да подпише акта пред органите по реда.

„Още повече, аз не съм уведомен по никакъв начин и не знам дали шофьорът на товарния автомобил, участвал в ПТП-то, е получил констативен протокол или Акт от събитието. До момента аз все още не съм запознат по абсолютно никакъв начин какво се случва с шофьора на товарния автомобил и дали има последствия за него. Изобщо дали е проверен за алкохол, дали са му проверени документите, дали е изряден?“, пита Веселиан.

В крайна сметка разбира, че му е връчен акт, а нарушението му е – несъобразена скорост с интензитета на пътя.

Причината за инцидента, според Веселиан, е шофьорът на камиона, който решава да направи обратен завой при двойна непресечна линия на пътя. Така Веселиан катастрофира, в опит да избегне директен сблъсък с камиона.

„Защо аз, опитвайки се да избегна директния сблъсък с камион, съм обвинен за несъобразена скорост? Ние, мотористите, не сме ли равни с останалите шофьори на пътя? Колко още такива случаи на ден трябва да се случат, за да има адекватност на пътя?“, пита мъжът.

Вчера той е отишъл в КАТ да подаде възражение и да си вземе протокола от ПТП-то, който трябва да бъде представен пред застрахователите. Оказва се обаче, че протоколът е върнат за преразглеждане, тъй като данните били въведени грешно.

„Аз не съм ли участник в ПТП-то? Или аз съм просто… моторист?“, завършва поста си риторично Веселиан.