Само в 7DniSofia.bg

До къде стигнаха с разширението на столичния булевард „Тодор Каблешков“? Ще тръгне ли трамвай по булеварда и има ли развитие с проекта (ВИДЕО!)

1527939842523d9a

Вижте как върви строежът на разширението на столичния бул. “Тодор Каблешков” в участъка между бул. “Братя Бъкстон” и бул. “Цар Борис III“, София, 3.6.2018, предаде SSC Bulgaria, цитирано от Блиц.

Строежът трябва да приключи бързо и в срок, защото има големи санкции.

„Това също е ключов участък. Всъщност нашата цел е в следващите години да успеем да изградим, вече след приключване на отчуждителните процедури голям участък от вътрешния ринг на София. Това също е важна мярка за подобряването качеството на атмосферния въздух и извеждане на движението в околностите на града”, каза Йорданка Фандъкова.

В следващите години по бул. „Тодор Каблешков” ще тръгне и трамвай. Трасето ще се изгражда поетапно и ще се намира в средата на булеварда. Според столичния кмет той ще облекчи чувствително движението в района. Фандъкова акцентира и на проекти, които макар и да не се изпълняват изцяло от Столичната община са важни за развитието и движението в града.