Само в 7DniSofia.bg

ФИФА плаща на Левски за Ейолфсон! „Сините“ прибират по 8000 хиляди долара на ден докато тече Мондиала

Холмар Ейолфсон

Защитникът на Левски – Холмар Ейолфсон успя да си спечели място в състава на Исландия и много скоро заминава за Русия, където на 14 юни стартира Световното първенство.

Заради ангажимента на играчите световната футболна централа има програма, с която се плащат обезщетения на клубните отбори. Всеки тим получава пари от ФИФА за прекаран ден на турнира от свой футболист. Това означава, че „сините“ ще прибират по 8530 долара на ден, а платежният период започва да тече на 1 юни – две седмици преди двубоя на откриването между Русия и Саудитска Арабия, и спира след деня, в който даденият отбор е елиминиран.

Това означава, че в най-лошия случай Исландия може да отпадне на 26 юни, когато е последният двубой на тима в груповата фаза на турнира, а генерираната сума ще е 221 780 долара. От ФИФА уточняват, че парите са брутни и могат да бъдат обложени с данъци и удръжки. С получените средства Левски ще плати част от трансферната сума за Ейолфсон.

Снощи викингите играха контрола срещу Норвегия, а на 7 юни /четвъртък/, им предстои спаринг с Гана. Тимът започва участието си на Мондиала на 16 юни /събота/ срещу Аржентина, а след това се изправят срещу Нигерия /22 юни/ и Хърватия /26 юни/.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.