Антон Тодоров попиля брутално съветника на президента заради атаката му срещу Борисов след срещата с Путин!

Антон Тодоров

Експертът от ГЕРБ Антон Тодоров направи много любопитен коментар за съветника на президента Румен Радев – Иво Христов, който вчера критикува премиера Бойко Борисов заради срещата му с руския държавен глава Владимир Путин.

Вижте какво написа във Фейсбук бившият депутат:

Началникът на канцеларията на президента Иво Христов е „коментирал“ вчерашното посещение на премиера Бойко Борисов в Москва. Забелязал съм, че неговите коментари имат един структурен недостатък – в тях не се държи на фактите. Иво Христов сякаш съществува единствено, за да ни доказва колко вярна е мисълта на Жозеф дьо Местр, че ”фалшивите тези са като фалшивите монети – сечени от голями престъпници, но употребявани от почтени хора, които затвърждават престъплението, без да го съзнават“. Да видим кой и как сече „фалшиви монети“ и ги пласира на нищо неподозиращата публика:

1. Според Христов, българските медии угоднически били внушавали, че „Турски поток“ едва ли не завива към България. Г-н Христов, обвиненията в слугинаж към българските медии е скандално и не може да бъде оправдано с нищо. А и внушенията на медиите няма как да са функция на изпълнителната власт.

2. Да се твърди от Иво Христов, че договорената от Борисов втора точка за вход на газ през „Турски поток“ и захранване оттам на европейския газов хъб „Балкан“ е блъфиране, е нещо повече от престъпление. То е най-груба грешка. Като франкофон Христов би трябвало да се сети на чии думи правя парафраза. Много близък е бил с Наполеон – нали брадясалия виц за Живков и Наполеон би трябвало да придаде интелектуално отполиране на, иначе, доста несръчния му постинг.

3. Началникът на канцеларията на Румен Радев би трябвало да се информира задълбочено какво пишат руските медии по казуса, а не да обвинява косвено в слугинаж и тях. И понеже явно си е спестил това усилие, то без да се щадя, ще се опитам да запълня тази функционална небрежност, която е недопустима за човек с неговото място и положение. А и в тях нееднократно се очертава как се е стигнало до това решение, вкл. чрез договаряне с Турция в лицето на нейния президент Реджеп Тайп Ердоган. Може ли някой да си представи Румен Радев, който подготвя, представя по подходящ начин пред ЕК проекта за продължаване на „Турски поток“ през България и накрая получава синхронизирано съгласие от ЕК, Путин и Ердоган, че приемат да се промени първоначалния проект на „Турски поток“ с оглед на БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС. Аз не мога да си го представя.

Конфуций казва, че мъдростта е умението да кажеш, когато трябва това, което трябва. В този философски ключ Иво Христов не е мъдър, но едва ли някой е и очаквал нещо подобно от него. Иначе знаем, че неговите опитности да скандализира здравия разум и поведение с думи и дела обикновено го изстрелват в „зеещите висини“ на публичното внимание, но точно по газовия казус от тях няма никаква нужда.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.