Само в 7DniSofia.bg

Йорданка Фандъкова покани Виталий Кличко на посещение в София

Фандъкова Честване на обединението на источна Румелия с княжество България (13)

Кметът на София Йорданка Фандъкова покани на посещение в България градоначалника на Киев Виталий Кличко, съобщи пресцентърът на Столична община. Двамата са провели лична среща днес като част от посещението на премиера Бойко Борисов в Украйна.

Фандъкова е част от българската делегация, която вчера беше в Загреб, а на 30 май ще посети Москва. Кметът на София и Кличко, който е бивш световен шампион по бокс в тежка категория, са обсъдили основни проекти и възможността за обмяна на опит, се казва в съобщението.

Киев работи по различни проекти в областта на инфраструктурата и трафика, като предвижда изграждане на модернизирана инсталация за оползотворяване на отпадани и разширяване на метрото, заявиха още от Столична община.

Българската делегация пристигна в Киев в петък. Борисов има планирани срещи с президента на Украйна Петро Порошенко и с премиера Володимир Гройсман. Очаквани теми на разговорите са „задълбочаването на двустранните отношения и актуални външнополитически въпроси“.

По неофициална информация тази вечер българският премиер ще присъства на финала на Шампионската лига в Киев, който ще противопостави „Реал“ (Мадрид) и „Ливърпул“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.