Още провинения на полицая, който бе записан в клип как взима 50 лева рушвет! Вижте какво правел той на 24 май!

полиция

Полицаят от столичния КАТ, който бе записан в клип как взима 50 лева рушвет досуш като ексколегата си Сашо Тръпков, нямал право да спира шофьори. Оказало се обаче, че в четвъртък спрял десетина водачи, пише „Телеграф”.

Камери са го заснели и от близкото чейнджбюро. Сцената с подкупа се разиграва на столичния бул. „Васил Левски” и пряката с „Юри Венелин” навръх 24 май. Случаят придоби гласност, след като потърпевшият се оплака в социалната мрежа.   Около 16 ч. Ивайло Колев спира в нарушение, за да си купи сандвич от близкия павилион.

Последва полицейска проверка и искане да почерпи, защото вместо да му спрат колата от движение, катаджията прави жест към него като му пише фиш само за неправилно паркиране. Извършената проверка е потвърдила, че става дума за поискан и даден подкуп. Със случая се е заела Софийска градска прокуратура, обяви вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Часове по-късно агенти от дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, която лови корумпираните ченгета, паркираха в двора на КАТ-София. До 13 часа продължаваха разпитите на около 80 служители от отдел „Пътна полиция”. Част от тях разпознаха на видеото своя колега, когото на галено наричат Йоско.

Той имал 17 години стаж в полицията. От държавното обвинение съобщиха, че има достатъчно доказателства да се търси наказателна отговорност на ченгето. Това е втори случай на документирана корупция на катаджия в центъра на София, след като през 2014 година студент направи клип, на който униформеният Сашо Тръпков прибира пари. За част от нарушенията Тръпков също беше съставил фиш вместо акт.