Нешка Робева ще трябва да пропусне предстоящото Европейско първенство в Гуадалахара заради контузия на една от гимнастичките! Тя все пак ще пътува за Испания, за да изведе състезателката си…

нешка робева

Ансамбълът на Германия с главен треньор Нешка Робева ще трябва да пропусне предстоящото Европейско първенство в Гуадалахара (Испания) заради контузия на една от гимнастичките, се казва в официалното съобщение на сайта на немската федерация, предаде БЛИЦ.

Въпреки травмата на състезателката Стине Ехлерт още през април и внезапното оттегляне на Карин Смирнов и капитана Натали Херман, отборът се представи много добре на „чалъндж“ купата в Портимао и записа резултати от 16.800 за 5 обръча (5-то място) и 16.900 за 3 топки и 2 въжета (6-то място) във финалите, пише Красивата страна на спорта.

С фрактурата на Анни Кю обаче участието им на шампионата на Европа се оказва невъзможно, тъй като грацията ще трябва да почива около 6 седмици. Въпреки това, за отказване от Световното в София не може да става и дума, твърди лидерът на отбора Изабел Саваде.

Така Германия ще бъде представена единствено от девойките Емили Ербес и Маргарита Колосов в отборната надпревара. А Нешка Робева все пак ще пътува за Испания, за да изведе състезателката си Рейчъл Стоянов, която ще защитава цветовете на Македония.