Как да разпределяме евросредствата и справяме ли се? Брюксел смята да осигури на България допълнителна помощ, като…

пари

Европейската комисия съобщи, че ще подпомогне допълнително властите на национално и регионално равнище в България, Гърция, Полша, Испания и Хърватия за по-добро управление на средствата от ЕС. В България ще бъде подкрепено изпълнението на програмата „Региони в растеж“, предаде  econ.bg.

За да се подобри управлението на финансираните от ЕС програми в периода след 2020 г., експерти от Комисията и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) ще предоставят съобразена с конкретните нужди подкрепа. Те ще се съсредоточат върху изграждането на подходяща организационна структура и развитието на необходимите умения на персонала, се посочва в съобщение от Еврокомисията.

Първата фаза на пилотното действие — от лятото на 2018 г. до края на март 2019 г. — ще бъде посветена на изготвянето на пътна карта за изграждане на административен капацитет. С помощта на експертите компетентните органи ще планират подобрения в няколко области (организационна структура и прозрачност; човешки ресурси; вътрешни процедури, инструменти и системи в областта на информационните и комуникационни технологии; добро управление, включително взаимодействие с външни заинтересовани страни).

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.