Само в 7DniSofia.bg

Проф. Генчо Начев с ексклузивен коментар за екшъна с полуделия лекар в „Св. Екатерина”! Каква е истината?

Генчо Начев

Анестезиолог от столичната болница „Света Екатерина“ вчера е буйствал пред смаяните погледи на пациенти. Д-р Вилхелм Чолаков е бил с газов пистолет, гонел е медицинските сестри в лечебното заведение и ги е наричал „ку*ви“. Агенция ПИК потърси за коментар директора на болницата проф. Генчо Начев. С него разговаря Ивайло Атанасов:

– Проф. Начев, има ли нещо вярно в това, че вчера ваш лекар е буйствал в болницата, заплашвал е и е обиждал свои колеги?

Аз не знам какъв проблем е имало. Да, един от лекарите, който е освидетелстван, бил е по-буен. Спрели са го. Най-вероятно сега е в лечебно заведение, не знам всъщност къде е, но не е на работа.

– Информацията е, че е бил въоръжен с пистолет…

Чак с пистолет, не съм чул такова нещо да е станало. Не, не може да има такова нещо.

– Това, че е освидетелстван, пречи ли му по някакъв начин на работата? Все пак тя е отговорна.

А коя лекарска професия не е отговорна, че малко не мога да се сетя?

– Просто по някакъв начин дали не му пречи, това питам.

Той е много добър анестезиолог и реаниаматор най-важното.

– Имал ли е друг път някакви такива изблици?

Не, не е имал. Той периодично се лекува. В годината един или два пъти влиза да се лекува. Сега какво си лекува си е негова работа. Въпросът е, че дава болнични листове и през това време отсъства. Иначе, когато е бил тука, много съвестно изпълнява задълженията си. Явно в момента нещо се е случило, не знам какво се е случило. Но чак така – пистолет, родео, Дивия Запад – такива неща не е имало. Никой от пациентите не е разбрал, че има такова нещо. Даже са го прибрали във фаойето долу, не е бил в клиника или в отделение.