Само в 7DniSofia.bg

Най-после измислиха начин да улеснят чужденците в столицата! Тотеми с текст на английски и карта на която е отбелязано…

compass-3408928__340

По инициатива на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова стартира поставянето на информационни елементи – малък, голям и разпределителен  информационен тотем на територията на централна градска част в столицата, предаде банкер.бг.

Освен текст, върху всеки тотем е изобразена и карта, на която е отбелязано местонахождението на туриста, както и всички забележителности, намиращи се в радиус от 500 метра. За удобство на всички гости на София върху табелите са изписани имената на туристическите забележителности с  посоката и разстоянието на която се намират те.

Източник: banker.bg.

Предвидено е поставянето на общо 42 информационни елемента, които основно ще бъдат позиционирани в историческия център на столицата, където се намира и по- голямата част от историческото и културно наследство на София.

Елементите са модулни, за да позволяват бъдещо надграждане и развитие на системата. Всички текстове в системата са изписани на кирилица и латиница със специално конструиран шрифт с българска форма на кирилица. Тотемите са двустранни и насочват туристите и в четирите посоки.

Големината на шрифта е над минимума за такъв тип табели. Цветовете са тествани и адаптирани за различни групи със зрителни затруднения, като същите са в тъмнокафявата гама какъвто е и цвета на всички останали информационни табели, които водят към обекти с културно-историческа ценност.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.