Само в 7DniSofia.bg

Вежди Рашидов изригна: Бойко Борисов е прекалено либерален към медиите, понякога свободата става слободия!

Вежди Рашидов Достойните Българи (31)
Бойко Борисов към медиите винаги е бил прекалено либерален, оставя кой каквото иска това да прави, никога не се е намесвал, като стане дума за медии. При него свободата на словото понякога се превръща в слободия. Това каза в „Беновска пита“ по Канал3 депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, председател на парламентарната Комисия по културата и медиите.
Той заяви, че около законопроекта за медиите, предложен от Делян Пеевски, „вече има консолидация, да се дебатира, няма да стане без участието на самите медии. Собствеността  ще подскаже каква политическа ориентация има – не може да бъдат анонимни или офшорни медиите.“
Вежди Рашидов сподели, че законопроектът не е никак лош. „Аз съм казал за него каквото мисля, без да се страхувам, и където е прав, защо да бъде линчуван. Той е депутат, хората това го приемат трудно, но тяхна си работа“, добави скулпторът.
Той е категоричен,  че обществените медии не трябва да получават външно финансиране, защото са към държавния бюджет.
Държавните медии дали да получават външни пари – за мен който получава външни пари, той изпълнява поръчки.  За да може тези хора (от държавните медии) да не са изкушени от парите, да се помисли за бюджета на обществените медии, защото те трябва да изпълняват обществени функции“, смята Вежди Рашидов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.