Само в 7DniSofia.bg

В София се проведе първата част на ITF курс за треньори

1

В рамките на три дни в София се проведе първият модул от курс за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF). Обученето се проведе на базата на БНТЦ, а заниманията са водени от Пресиян Коев и Манук Хиндлиян.

Обучението за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF) се състои от три модула. Следващите два модула ще се проведат през месеците юни и юли.

След края на третия модул, всички родни специалисти, които преминат успешно курса получават сертификат от от ITF и БФТ за успешно завършен курс на Ниво 1, който отговаря на деца от 6 до 12 годишна възраст.

Треньорите бяха приятно изненадани от лекция, която изнесе Матей Пампулов – дългогодишен състезател за Купа Дейвис и капитан на националния ни отбор. Той е сред най-уважаваните родни специалисти, като в състезателната си кариера има редица успехи на двойки заедно с брат си Божидар.

Новата стратегия за развитие на треньорските кадри и усъвършенстването им на БФТ стартирана през 2014 г. включва провеждане на подобен курс всяка година, а на всеки две години да се организира курс за треньори на напреднали състезатели (Ниво 2). Планира се в обозримо бъдеще за първи път в България да се проведе курс Ниво 3, най-висока степен по методологията на ITF.

През 2016 г. България стана първата страна на Балканския полуостров, чиято система за треньорско обучение бе призната от Международната федерация. Благодарение на това всички курсове, организирани у нас, ще бъдат сертифицирани от ITF.

BGTENNIS.BG

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.