Шокиращи подробности за педофила, нападнал деца в училище: Ето как е проникнал в сградата…

училище

Мъжът, който е бил арестуван от столичната полиция след обвинения на родители, че е блудствал с децата им в четвъртък в сградата на учебно заведение в столичния квартал „Западен парк“, е имал право на достъп до училището. Oт МВР разпространиха информация за педофил, дърпал деца в тоалетните на школото, а по-късно промениха версията, че става дума за воайор.

Въпросният мъж обаче не е проникнал в училището заради пропуск в охраната. Това разкри шефката на инспектората но образования Ваня Кастрева. Той е бил доставчик на пранителни продукти за стола и лафката на школото и като такъв е имал право на достъп до сградата.

„Полицията в момента провежда разследване на случая и ние се стремим да не пречим, докато не си свършат работата. Пропуск в охраната няма и това е основното. Предстои да се направи проверка на въпросната фирма, доставяла храни и техния служител.

Междувременно сме разговаряли с ръководството на училището и заедно работим в подкрепа на децанта и семействата им. Те ще имат срещи и с психолози, за да преодолеят шока, ако има такъв, както и да стане ясно какво точно се е случило“, заяви пред ПИК Кастрева.

Припомняме, че родителите на две 7-годишни деца са отишли в училището тази сутрин и вдигнали скандал на управата.

От училището е подаден сигнал в полицията, а посоченият 41-годишен мъж, който работел към лафката в училището е бил отведен незабавно. Самите родители не са пускали жалба срещу мъжа, обясниха от МВР.

В момента той е отведен в Трето РПУ, където се изясняват подробностите около случая. Няма информация дали е задържан.

От СДВР потвърдиха за случая, но изтъкнаха, че към момента няма подаден заявителски материал или жалба от родители.

Разследването продължава.