Битката продължава! БСП спира сделката за ЧЕЗ с 200 000 подписа!

БСП

БСП внесе 200 000 подписа, събрани от Националната гражданска инициатива „Държавата да спре сделката с ЧЕЗ”. Това левицата направи днес. „Очакваме КЕВР да изпълни своите нови правомощия, които бяха гласувани от парламента и да не даде разрешение за сделката с ЧЕЗ”, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев.

По думите му до края на годината МС трябва да ревизира и допълни постановлението, касаещо обектите от значение за националната сигурност. Това включва основни активи и дейности на електроразпределителните предприятия, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Това ще гарантира сигурността на българските граждани и в бъдеще няма да бъдем свидетели на такива ситуации”, обясни Бойчев. Самите социалисти искат българското правителство да заяви интерес към придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България.

„Държавата не може да бяга от тази отговорност, след като продажбата е заявена от чешкото правителство”, посочи още политикът. По-късно пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Жельо Бойчев уточни, че е много ясно кога се изяснява собствеността. „Да не си изнасяме уроци по търговско право“ коментира той.

По думите му българските граждани имат право да се подписват в подписки и да изразяват мнение. „Добре е ГЕРБ да следи опозицията, но и да се съобразява понякога“, допълни Бойчев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *