Извънредно! ГЕРБ с нови разкрития за БСП: Подписка на червените – ето кой се подписва в нея…

Герб (2)

ГЕРБ с нови разкрития за БСП и подписката на червените срещу сделката за ЧЕЗ!

Повод за извънредния брифинг в Народното събрание стана внесената днес подписка, с която хората на Корнелия Нинова искат анулиране на сделката между ЧЕЗ и „Инерком Груп“ на Гинка Върбакова.

Показани бяха снимки как депутати на БСП се подписват в тази подписка. Беше споменато и името на Георги Търновалийски, който се подписва в нея.

„Ще носят ли отговорност колегите от БСП? Заедно с тях ще търсим варианти за критерии. За съжаление опираме пак до пиар“, каза Валентин Николов.

От ГЕРБ съобщиха, че подписите са събирани на територията на ЕВН и Енерго-ПРО, но не и в районите, обслужвани от ЧЕЗ.

Малко след това обяснение по темата даде червеният депутат Жельо Бойчев: „Подписката е национална. Внесохме 200 000 подписа. От седмица има промени в закона за енергетиката, в която се казва, че на КЕВР се позволява разпореждането с енергодружествата“, каза Бойчев.

„Ние защитаваме интереса на българските граждани. Една сделка е приключила, когато акциите бъдат прехвърлени“, допълни червеният депутат. „От София има много подписи. Как, по абонатен номер ли да се подписват?“, апострофира журналистически въпрос Бойчев, попитан защо само в Южна и Североизночна Българя са събирани подписите, предаде ПИК.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории