Голяма мистерия около случая със загиналия полицай от спецслужбите! Защо лекарите го оставят да се прибере, а после му е отказана помощ?

линейка

Служителят на звено Специализирани полицейски сили към МВР, който почина преди няколко нощи при мистериозни обстоятелства в центъра на София, се казва Пламен, съобщава в. “Телеграф”.

По думите им 44-годишният мъж си е отишъл заради непрофесионално отношение от страна на лекарите.

Според сигнала, подаден до БЛИЦ полицейският служител се намирал на площад “Народно събрание” около 6 часа на 13-ти май, когато усеща, че му прилошава.  “Обажда се на тел. 112, те препредали сигнала на Бърза помощ, но екип не се отзовал. След ново обаждане, вече  от дежурната част на СДВР, и чак след като са разбрали, че става въпрос за полицай, отишли на място и го прегледали.

По думите на лекаря,  дошъл на място, му ”нямало нищо”, пише близък приятел на починалия полицай.  От пресцентъра на СДВР потвърдиха пред БЛИЦ за случая. “Да, починал е наш колега, не можем да дадем подробности, можем само да кажем, че не е умрял, докато е изпълнявал служебните си задължения”, коментираха от СДВР. БЛИЦ потърси за повече информация и Спешна помощ.

“Сигналът е подаден на 112 в 06. 07 часа. В 06. 15 часа линейката вече е била на адреса. Направена му е ЕКГ, в нея не са били намерени находки за нещо съмнително. Заключението на лекаря от екипа е било “интеркостална невралгия” – плексит”, разкриха от пресцентъра на Спешна помощ. Оттам заявиха още, че разполагат със записи и от GPS-а, които могат да потвърдят, че действително техен екип се е отзовал веднага. Според приятелите на починалия 44-годишен спецполицай, той продължил да се чувства зле.

Когато се прибрал вкъщи, отново му прилошало и пак потърсил Спешна помощ.  “Когато са го свързали със Спешна помощ, обяснил ситуацията, но получил отговор, че втори път за едно и също нещо няма да изпратят екип и му отказали, като му заявили да се обърне към личният си лекар”, обясниха опечалени.

Служители от СДВР, които познават Пламен, разказаха, че той е бил сериозен полицай, чието име не е било набърквано в скандали или нечисти действия. След новината за смъртта му негови колеги започнали да събират пари за погребение, за да помогнат на съпругата му в този тежък момент. Пламен оставя детето си сираче броени дни преди абитуриентски бал.