Ще пътуваме ли 14 часа до морето, заради новите закони? Йонко Иванов коментира предложенията за изменение на правилата в Закона за движение по пътищата!

images

Колите да се движат на 70 метра дистанция една от друга на магистралата. Това предвиждат новите промени в Закона за движение по пътищата. Възможно ли е да се спазва?

Предложението предизвика недоволство.

“Много трудно един нормален шофьор може да измери точно 70 метра за да спази дистанция, ако търсим логика няма да я намерим, спирачният път е половината на скоростта.”

„Става доста трудно за един шофьор да се справя с цялата пътна ситуация, в която изпада. Тези хора, които са правили предложенията, са написали доста нелогични текстове”,  коментира пред NOVA  Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

„Ако търсим логика в тези нови изменения, няма да я намерим. Тези предложения не са направени от хора тесни специалисти. Има едно правило за дистанцията, а то е за двете секунди. Като кажете 21-22 – това е разстоянието, при което може да спрете автомобила до другия автомобил”.

Колкото до правилото за 21 метра спиране преди пешеходна пътека, той каза, че има доста нелогични неща в правилата, при направен опит, става ясно, че на 10 метра е възможно това, но не и на 21.

Иванов заяви още: „Ако спазваме това правило за 70 метра, до морето ще пътуваме за 14 часа”.