Само в 7DniSofia.bg

Корнелия Нинова избухна пред цяла България: Всичко е разпад и разруха! Продължаваме да искаме оставката на това правителство!

БСП Митинг Шествие Корнелия Нинова (11)

Мина еуфорията и трябва да се направи реален анализ на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Хубавото е, че имаше срещи между Гърция и Македония, между Сърбия и Косов, но нищо конкретно не се случи по темата Западни Балкани. Имаше само добри пожелания. Фактът, че ни се намалява бюджетът за кохезия с 5% също не беше споменат.

Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова, която коментира вчерашната Среща на върха ЕС-Западни Балкани.

„По темата конкуретноспособност също успяха да ни ударят. Говоря за „пакет мобилност“ и превозвачите. Трябва да търсим съмишленици по тази тема, защото в Европарламента си вървят гласувания и България може да пострада. Манфред Вебер дойде и заяви, че всички депутати на ЕНП ще подкрепят България, а в същото време неговите хора гласуват срещу България. От тази Среща на върха нямаше конкретен резултат. Чака ни много работа следващите години, както тук на Балканите, така и в Европа. Според мен тук европейските лидери показват едно лице, но нещата стоят по съвсем различен начин“, заяви Нинова.

„Нашата позиция е, че държавата трябва да има ключова роля в сделки касаещи националната сигурност. Според мен, комисията за ЧЕЗ успя да постигне резултати и не беше ялова. Стана ясно, че „Инерком“ няма възможност да закупи ЧЕЗ. Имаше реални констатации. Една от тях е, че „Инерком“ нямат финансовите възможности да участват в такава сделка. В резултат на натиска на БСП успяхме да променим енергийния закон и КЕВР вече може да контролира подобни сделки. За това днес внасяме подписката за ЧЕЗ, която събра над 200 000 подписа, и ще настояваме КЕВР да прекрати тази сделка. Ще предложим забранителен списък с държавни и общински предприятия, за които няма да могат да се правят такива тъмни и задкулисни сделки“, разкри тя.

„БСП не си е променило мнението и сме категорични, че АЕЦ „Белене“ трябва да се строи. България загуби много време по този проект. Категорични сме също така, че държавата трябва да участва в този проект, което не изключва частния инвеститор“, каза още тя.

„Досегашното ръководство на БСП ми коства много битки от всякакъв вид. Не искам да си давам оценка. Исках да променя партията, за да покажа, че държавата също може да бъде променена и има алтернатива. Никога не съм смачквала вътрешната опозиция. Категорично беше добро решение, че не направихме широка коалиция с ГЕРБ. В момента виждате какво се случва – всичко е разпад и разруха. В управляващата коалиция всеки върви по свой път. Това казах и на Красимир Каракачанов при нашата среща – продължаваме да искаме оставката на това правителство, защото то носи отговорност“, завърши Нинова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.