Пирин засили „бистришките тигри“ към Втора лига

49T5006-1280x917

Пирин (Благоевград) победи с 1:0 Витоша в Бистрица в първи финален плейаут за оставане в Първа лига. Реваншът е на 21 май в Благоевград. Загубилият изпада директно, а спечелилият отива на бараж с втория във Втора лига.

Единственото попадение в мача бе дело на Юлиан Попев.

Пирин бе по-активен през първата част, но стражът на домакините се намеси добре веднъж, а удари на Цанков и Рениа профичаха покрай вратата.
Тимът на Костадин Ангелов пък можеше да излезе напред в 36-ата минута, но топката бе изчистена от голлинията на вратата на Пирин.

В началото на втората част Долапчиев не успя да уцели вратата от изгодна позиция, а в 58-ата минута Пирин поведе в резултата. Тимът на Милен Радуканов получи право да изпълни корнер. Хендерсън центрира, а Юлиян Попев надскочи всички и прати топката във вратата на Витоша.

Долапчиев и Даниел Пеев можеха да докарат резултата до равен, но топката така и не навести вратата на гостите от Благоевград. Старокин пък бе близо до попадение за Пирин, което да реши абсолючно всичко, но ударът му бе слаб и мина покрай вратата.
Така Пирин взе успеха с 1:0 и има сериозно предимство преди реванша в Благоевград.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.