Ивайло Московски отиде при протестиращите превозвачи! Какво си каза с тях министърът на транспорта?

Ивайло Московски (1)

“Вярвам, че има шанс да бъде коригиран пакетът за мобилност, чисто концептуално и в конкретни текстове, за да бъде обективно отчетено желанието на българския транспорт, каза министърът на транспорта Ивайло Московски, който отиде при протестиращите пред НДК превозвачи.

Припомняме ви, че днес десетки ТИР-ове и автобуси излязоха на мирен протест  срещу „пакета за мобилност” на ЕС.

„Декларирам още веднъж, че правителството и всички институции в държавата са зад вашите искания и зад вашите интереси”, подчерта министър Московски пред протестиращите.

Той потвърди, че до късно снощи заедно с премиера Бойко Борисов са разговаряли с канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Франция Емануел Макрон, за да ги запознаят в детайли със ситуацията.

„Обсъдихме текст по текст темите, които не са приемливи за българските превозвачи, а в някои аспекти и за останалите държави от Източна Европа. Колкото и късно да беше те извикаха своите съветници и разпоредиха да се търси възможен и балансиран вариант”, допълни транспортният министър и изрази увереност, че по този въпрос ще бъде постигнат положителен резултат, а интересите на българските превозвачи ще бъдат защитени.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *