Само в 7DniSofia.bg

Йорданка Фандъкова за Лилия Гергинска! Районните кметове имат самостоятелно управление и си носят отговорността. За моята администрация отговарям аз!

КАТ Фандъкова (13)

Всеки общински служител и районен кмет носи лична отговорност, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод ареста на главния юристконсулт на район Подуене Лилия Геринска, спипана с подкуп от 10 хил. лв. Фандъкова е категорична, че е непримирима с корупцията и всеки трябва да знае какво прави и как го прави, предаде Блиц.

„Районните кметове имат самостоятелно управление. Те се избират така, както аз съм избрана и си носят отговорността“, припомни Фандъкова. И направи сравнението: „За моята администрация отговарям аз“. Всички сигнали, които се получават, ще бъдат изпратени на компетентните органи. А при всяко съмнение от Столична община ще започват проверки“, заяви столичният кмет. Кметът на София призна, че не е наясно какви и колко страници са подменяни от арестувания главен юристконсулт, както и за какви конкретно обществени поръчки става въпрос.

По-рано през деня кметът на район Подуяне – Ева Митова, заяви, че е изненадана от ареста на шефа на правния отдел в общината. Шефката на правния отдел на Подуене беше арестувана при спецакция на 15 май на Софийската градска прокуратура и ГДБОП, завършила с разбиването на организирана престъпна група за изпълняване на незаконна обществена поръчка от длъжностно лице на Столична община.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.