Как отмъкнаха 45 000 лв. от възрастна жена! Полицай обещал на бабата увеличение на пенсията, оказало се измама, вижте как!

полиция

Възрастна жена от Шумен даде близо 45 000 лева на телефонни измамници. В сряда около обяд на стационарния й телефон звъннал непознат мъж, който се представил за полицай и приложил познатия сценарий, предаде НОВА.

Мнимият полицай обещал, че при успешна акция, в знак на благодарност, щяла да получи доживотно увеличение на пенсията и оставил телефон за връзка с номер 08112. След като приключил разговорът, 80-годишната жена опитала да се обади на този номер, но не успяла. Малко след това я потърсил непознат мъж, който й казал, че по най-бързия начин трябва да намери 20 000 лева и да ги предаде, за да не се случи най-лошото с нея и близките й.

След отправените закани и заплахи последвало ново обаждане от мнимия полицай. В резултат на многократни обаждания и разговори жената била убедена да остави пред входната си врата всички нейни и на близките й спестявания – общо 44 800 лева, както и златни накити.

По-късно жената разбрала, че е била измамена. Образувано е досъдебно производство.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории