Скандални разкрития за отвличането на Адриан Златков! Ето колко е взел Ториното, за да организира похищението…

Тони Златков

Ивайло Борисов – Ториното е прибрал колосалните 100 000 евро, за да организира похищението на Адриан Златков. На 30 август миналата година младежът, който на 16 март стана на 26 , беше отвлечен близо до дома си, докато отиваше на работа, пише „Уикенд“.

11 дни по-късно синът на дилъра на луксозни автомобили Тони Златков беше освободен и се прибра при родителите си. Последната версия на криминалистите е, че Адриан бил похитен заради афера с контрабанден трафик на кокаин. ГДБОП е по следата, че младежът е отвлечен по поръчка на сенчест бизнес партньор на баща му. Смята се, че иде реч за един от най-силните играчи в наркопазара. Той бил и неофициален кредитор на собственика на автокъща „Софауто“. Именно автомобили стояли зад престъплението. Само че не покупката или продажбата им, а трафик на наркотици с тях.

Според версията съдружникът в сянка на Тони Златков искал с коли на автокъщата да се прекарва кокаин от България към Европа. Схемата била следната: в интернет страницата на „Софауто“ се предлагат стотици коли. Реално обаче в автокъщата , която се намира на столичния бил. Г.М. Димитров, стоят едва около 20% от обявените. Всички останали се намират в Германия или Италия. Когато се появи клиент за кола, която не е в наличност, от „Софауто“ казват, че могат да я доставят до 5 дни с репатрак.

Ако клиентът се откаже, лимузината се връща обратно в Германия или Италия отново с репатрак. Важната подробност е, че на този тип превоз много рядко се прави граничен контрол.

Идеята на ортака на Тони Златков била във връщаните обратно с теглич автомобили да бъде скрит кокаин. Златков обаче отказал офертата и точно заради това синът му бил отвлечен. Много е възможно освобождаването му да не се дължи на платения откуп от 600 000 лв, но не съществуват данни автотърговецът да е склонил да участва в аферата.

Според криминалистите арестуваният и в последствие освободен за отвличането Иво Ториното, все пак да е участвал в престъплението, макар че доказателствата са косвени. Слух в ъндърграунда гласи, че дясната ръка на Златомир Иванов – Златко Баретата е взел 100 000 евро за посегателството.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории