Само в 7DniSofia.bg

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева проговори за срещата на Каракачанов с Нинова!

Цвета Караянчева (3)

Срещите с представители на политически партии извън управляващата коалиция са търсене на подкрепа за определени политики.

Това каза в Сливен председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в отговор на журналистически въпрос дали срещите на „Обединени патриоти“ с лидера на БСП не са търсене на нови коалиционни партньори, предаде БТА.

По думите й, нормално е в парламента да се водят такива разговори на национално отговорни теми и да се търси подкрепа от всички парламентарни групи. Караянчева е в Сливен, за да присъства на Националния фестивал на детската книга, който е под неин патронаж.

„За мен е голяма чест да присъствам на двадесетото юбилейно издание на фестивала на детската книга, който е знаков“, заяви тя. „Книгата е нещо много важно, особено в навечерието на 24 май и в Деня на Европа. Книгата е прозорец към света и колкото повече четем, толкова повече сме отворени към света, повече знаем и повече опит трупаме. Издателите, писателите и читателите са една общност и не могат да съществуват едни без други“, каза председателят на парламента.

Цвета Караянчева ще връчи днес националната награда „Константин Константинов“ в категорията „За цялостен принос“, която бе присъдена на писателката Божана Апостолова. Награждаването ще започне в 17.30 ч., в Драматичния театър „Стефан Киров“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.