Само в 7DniSofia.bg

Голям скандал в ефир! Томислав Дончев и Корнелия Нинова в остър спор за пари и бедност!

Корнелия Нинова (2)

Остър заформиха в ефира на БНТ вицепремиерът Томислав Дончев и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Мизерията и бедността изправифха двамата политици един срещу друг.

 „Следващият път, когато има 15 хил. души протестиращи, слезте и кажете, че БСП ги употребява“, опита се да предизвика събеседника си Корнелия Нинова. „Не съм казвал такова нещо. Тази дума не е излязла от мене“, контрира Томислав Дончев.

Нинова призна, че е поканила поканата на военния министър Красимир Каракачанов на бира. „Срещата ще бъде прозрачна. Не пия бира по кафенетата“, поясни Корнелия Нинова. Тя прицзна, че е получила покана за среща и от Валери Симеонов. „Не знам защо те искат срещи“, каза Нинова. Резултатите щели да бъдат оповестени. Всичко щяло да бъде ясно за какво са си говорили.

„Чувствам ощетен. Само аз не съм поканен от Нинова. Бих пил кафе с нея, имаме за какво да си говорим“, опита се да иронизира Дончев. Нинова го репликира, че БСП продължава да върви с „битка“ към управляващите като иска оставката на правителството. „Постоянно се внушава, че няма алтернатива. Ако управяващите бяха чули опозицията през тази година, нямаше да се провали бюджетът“, поясни соцлидерката.

Истанбулската конвенция предизвика истария между Дончев и Нинова. „Аз имам старомодния навик да чете. В нея няма никакъв трети пол. Ние не можахме да обясним тази Истанбулска конвенция“, допълни Дончев.

„Ние сме част от ЕС и не само формално. Деление Изток-Запад е нова историческа парадигма. България географски е в периферията на Европа. Разлика в позициите е изначално ясно. Кой е живял с илюзиите, че влизайки в коалиция и подписвайки коалиция, всички ще станем еднакви. Важното е всички да вървим в една посока“, поясни Томислав Дончев.

Дончев, призна, че еврото не въодушевява българите. „Използвайки не високата финансова грамотност на част от населението нещата не се тълкуват добре. Ние трябва да обясним колко е полезно въвеждането на еврото“, поясни Дончев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.