Нов протест! Високите сметки за парно през март, разгневиха потребителите, протестиращите поискаха оставката на министър Теменужка Петкова

smart-home-3317442__340

Протест пред енергийното министерство, заради високите сметки за парно през март. Десетки граждани показаха недоволството си и обявиха, че са платили с между 20 и 100 процента повече топлоенергия, отколкото през зимните месеци, предаде НОВА.

Протестиращите поискаха и оставката на министър Теменужка Петкова. Тя прие част от тях на среща. Обяснила им, че разчита на експертната помощ, за да се намери работеща формула, как да се плаща сградната инсталация. Това ще се търси в работна група.

Междувременно, от столичната Топлофикация обясниха, че сметките са изготвени законно и коректно, а от енергийния регулатор изискаха подробна информация от дружеството. Тя трябва да пристигне в КЕВР до три дни.

коментар

  • Нели Николова

    27.04.2018 at 16:18

    Все още тази министърка НЕ Е РАЗБРАЛА, ЧЕ ИЗМИСЛЕНАТА СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ – преди беше МОЩНОСТ и още по-преди нямаше такова ЧУДО, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПЛАЩА – НЯКЪДЕ ИМА ИЗЛЪЧВАНЕ ОТ ТРЪБИТЕ, А НЯКЪДЕ НЯМА, ТОГАВА КАКВО И КОЙ ДА ПЛАЩА? – Да не говорим, че изобщо не е запозната с Директивата на ЕС за защита на потребителите!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.