Само в 7DniSofia.bg

Допинг скандал накара българската федерация по вдигане на тежести да организира дарителска кампания, за да плати глобата! Така ли трябва да се случват нещата?

weightlifting-521470__340

Българската федерация по вдигане на тежести организира дарителска кампания, за да плати глобата заради допинг скандала от 2015 г. Санкцията е в размер на 250 000 долара и ако не бъде внесена в международната централа до юни, БФДТ ще загуби правата си да участва в международни турнири, предаде бтв.

Управителният съвет на федерацията се обърна към всички настоящи и бивши състезатели, треньори, деятели и любители на щангите в България.

„Уважаеми дами и господа,

На свое заседание, проведено на 13.04.2018 година, членовете на УС на БФВТ обсъдиха внимателно всички обстоятелства около наложената ни глоба от МФВТ и последствията, които биха възникнали при невъзможност да се справим с този проблем. Оказва се, че след 18.06. 2018 година БФВТ ще загуби правата си да участва във всички прояви от международния спортен календар на МФВТ и всички произтичащи от това последствия.

В тази връзка БФВТ открива набирателна сметка на федерацията за изплащане санкцията на МФВТ, наложена ни в началото на 2018 година, а именно:

До: СДРУЖЕНИЕ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

бул.ВАСИЛ ЛЕВСКИ 75, СОФИЯ

IBAN:BG76UNCR70001523248969 BIC: UNCRBGSF

Ние приканваме всички настоящи и бивши европейски, световни и олимпийски шампиони и медалисти, техните треньори и ръководители на клубове, техните семейства и приятели, всички граждани на страната да помогнат на българските щанги в този критичен за тях момент.

Българските щанги имат огромен принос за издигане името и авторитета на нашата страна – те са донесли на България:

-37 медала от олимпийски игри, от които 12 златни, 17 сребърни и 8 бронзови, а имаме и трима олимпийски шампиони от младежките олимпийски игри;

-224 медала от световни първенства за мъже и жени, от които 79 златни, 82 сребърни и 63 бронзови;

-397 медала от европейски първенства за мъже и жени, от които 168 златни, 133 сребърни и 96 бронзови;

-Стотици са й отличията, спечелени от по-младите генерации тежкоатлети – юноши, девойки и кадети.

Видно е, че нашето семейство е голямо, че много български младежи и девойки са дали във времето най-хубавите дни от живота си за прослава на Родината. И са успели. В този момент е необходимо всички ние, свързани по някакъв начин с вдигането на тежести, да помогнем в границите на своите възможности за излизане от ситуацията, в която се намира федерацията.

В своята, вече повече от 70 годишна история, БФВТ никога не е принадлежала някому – ръководители, деятели, състезатели и треньори, поколение след поколение, идват и си отиват. Помощта, за която се обръщаме към Вас, е именно за федерацията и хората, работещи на попрището на вдигането на тежести в страната – като състезатели, треньори, деятели, радетели и всички съпричастни с тях.

В заключение, Ви информираме, че в сайта на федерацията ще бъдат оповестявани размерите на всички персонални финансови преводи, така че те да станат достояние на нашата общественост“, завършва обръщението на УС на БФВТ.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории