Огромно напрежение в парламента! Менда Стоянова се нахвърли жестоко на БСП: Време е да замълчите!

Менда Стоянова

България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след Естония и Люксембург – третата страна в Европа, заяви в декларация от парламентарната трибуна на Менда Стоянова от ГЕРБ.

Повод за декларацията бе информацията от Евростат, че страната ни отчита изключително ниско ниво на държавния дълг.

„От числата е видно, че провежданата от правителството благоразумна фискална политика поставя България в едно от челните места на в ЕС по нисък размер на консолидирания дълг „Държавно управление”. Съотнесен към БВП, той бележи спад до ниво 25,4%, при 29% в края на 2016 г.”, заяви Стоянова и поясни, че отчетените ниски нива са значително под средните нива за всички 28 страни-членки на ЕС.

„Това не е просто статистика, а резултат от политиката по управление на дълга на правителството и на финансовото министерство”, аргументира се Стоянова.

„Дълг не се управлява с кухи фрази и лозунги. Не се управлява със страховити лъжи пред медиите, нито с неоснователни критики, чрез които се нагнетява несигурност и страх от хората”, допълни още тя и се обърна към опозицията: „От години се бяхте заели със задачата да внушите трайно на обществото, че дългът на страната ни расте, но след вчерашния ден, мисля, че трябва да замълчите”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.