Валери Симеонов отсече! Очаквам подкрепа от хора със съвест да гласуват за възможността за пушене в обособени помещения!

Валери Симеонов

Промените в законопроекта за здравето, които връщат възможността за пушене в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения, ще бъдат внесени в Народното събрание. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов след заседание на съвета за тристранно сътрудничество, предаде БГНЕС, цитирано от Нова.

Това се случва, след като вчера премиерът Бойко Борисов каза, че ГЕРБ няма да подкрепи предложението на вицепремиера Симеонов пушенето в заведенията да бъде върнато в ограничен мащаб.

„Очаквам сериозна парламентарна подкрепа, тъй като внесеният законопроект отговаря на очакванията на обществото. И би въвел хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега. Очаквам подкрепа от хора със съвест да гласуват в подкрепа на този законопроект, тъй като той е полезен не само за туристическия бранш, а и за непушачи като мен“, коментира Симеонов.

По отношение на това дали това лято отново ще се повтори проблемът с шума от откритите заведения по морето, вицепремиерът каза, че зависи от това дали ще бъде приет законопроектът.

Симеонов добави, че не се ангажира да прави нови проверки, защото си има органи, които да се грижат затова. Той каза още, че днес ще бъдат обсъдени няколко законопроекта на групата на „Обединени патриоти“ и в зависимост от резултатите ще бъдат внесени в най-кратки срокове.

Валери Симеонов коментира и стратегията за демографската криза. Той обясни, че има такава, която е приета преди две правителства, но тя не дава очакваните резултати.

„Имаме нова разработена стратегия, която предстои да бъде приета. Но тук не става въпрос за стратегия, а става въпрос за практически действия. Това правителство за изминалите 10 месеца е предприело много повече действия, отколкото всички правителства за изминалите 30 години. Една от основните насоки за решаването на демографската криза е чрез привличане на наши сънародници с български произход от трети държави. В това отношение знаете, че имаме успехи. Ние облекчихме сезонната заетост, облекчихме условията за „синя карта“, премахнахме всякакви ограничения за лица от трети държави с български произход“, каза вицепремиерът.

Валери Симеонов поясни, че от тази възможност миналото лято са се възползвали 4000 души. Същите са очакванията му и през тази година по отношение на „синята карта“.

Симеонов добави още, че групата му работи и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде внесен в парламента.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.