Шефът на „Антикорупция“ бесен: Стига вече с тоя подкуп! Досаждаме с този случай – парите са били за Иванчева!

Пламен Георгиев  Десислава Иванчева

Парите от подкупа са били категорично за кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. Това обяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, цитиран от „Флагман“.

Шефът на антикорупционния орган представи кандидатите за зам.-председател и за членове на органа пред парламентарна комисия.

След това той бе спрян от репортери отново за коментар на случая „Иванчева”.

„Стига вече с тоя подкуп. Нека да стане съвсем ясно – ние нямаме никакви правомощия по задържане, така че ние не сме участвали нито в задържането, нито в описването, в нищо”, коментира Пламен Георгиев след въпрос защо кметицата не е задържана на мястото на предаване на подкупа, а след това.

Георгиев каза още: „Ние нямаме дори полицейски функции, абсолютно категорично обаче мога да заявя, че са намерени част от парите в автомобила на г-жа Иванчева, друга част от парите са намерени в посредника, но мисля, че вече започваме да досаждаме с този случай. Говорихме едно и също няколко дни.”

Присъствието на служители от КПКОНПИ на мястото на ареста било единствено с цел предотвратяване на действия, които може да компрометират събирането на доказателства.

Жената с маската, която запушила устата на Десислава Иванчева, била от МВР.

След въпрос дали Иванчева е била крайният получател на парите, Пламен Георгиев отговори: „Разбира се. Аз нямам никаква информация за други лица. От СРС-тата, които сме използвали, се вижда, че парите са за г-жа Иванчева, категорично.”