Само в 7DniSofia.bg

Колкото по – технологично е развита една страната, толкова по-опасно е за нея! Това каза Емил Радев по темата за киберсигурността

the-ball-488709__340

Темата за  е изключително важна, заяви от своя страна и организаторът на форума на тема „Кибертероризъм-подготвен ли е Европейският съюз?“ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, предадоха от novini.bg.

„Колкото по – технологично е развита една страната, толкова по-опасно е за нея“, каза той и затова напомни, че ЕС наистина трябва да е готов за развитие на тертористичната заплаха. „Много често мерките, които се предприемат, са в отговор на дадена заплаха, но ми се иска сега да сме една стъпка напред. Иска ми се сега всички да са подготвени и да устоят на подобни атаки“, заяви Радев.

„В днешния свят нито една държава -член на ЕС не може да се справи с кибератаката сама. Важно е да има сътрудничеството между всички органи“, напомни евродепутатът. „Надявам се в края на форума, че ще стигнем до заключението, че ЕС разполага с инструменти да устои на кибератаките“, заяви още Емил Радев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.