Извънредно! Валентин Радев с горещи разкрития за Иванчева, избягалите затворници и футболните хулигани!

Валентин Радев (4)

Акцията по издирването на избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев. Това разкри пред БНТ вътрешният министър Валентин Радев. Той заяви, че непрекъснато постъпват сигнали в полицията. „Няма гаранция, че не са напуснали границите на страната, но и да са извън България с червена бюлетина ще ги хванем“, зарече се Радев.

Пелов и Колев избягаха брутално от Централния софийски затвор.

„Подобрява се състоянието, следва и още една операция. Дано всичко се възстанови. Полицията постепенно да се оттегли и да не е на стадиона – ние не сме най-футболната държава в света“, коментира  Валентин Радев за пострадалата от бомбичка по време на мач полицайка гергана зашева.

„Направихме една среща и взехме решение за краткосрочни и дългосрочни мерки – евентуално да се направят и промени в закона. Ако се налагат толкова промени, нека се направи и нов закон за футболното хулиганство. Краткосрочните мерки предвиждат да сложим камери, за да може да виждаме хората, които вършат безредици на стадионите. Призовавам хората да идват по-рано на стадиона на дербито, защото ще има щателни проверки. Ще присъства и повече униформен персонал“, коментира още той.

„Едно 24-годишно момиче едва не загуби окото си, нямате си представа колко народ трябваше да бъде разпитан. Не ме интересува на кой отбор е фен, нито искам да му помня името. Аз помня името на Гергана. Такова нещо не може да се случва“, каза още министър Радев.

Той разкри един от големите проблеми при охраната. „Вътре има и частна охрана, аз ги питам докъде са правомощията на полицията – никой не може да ми каже. Това не може да е така“, заяви Радев.

„Изпълняваме каквото ни нареди прокуратурата, казват – ние присъстваме. Ние сме там, защото така е решила прокуратурата, аз не решавам дали е правилно, или не. Ние не можехме да бъдем по-експедитивни, защото това означаваше да оставим хората от прокуратурата да действат сами“, коментира Радев случая със задържането на кметицата на „Младост“.

„На 27 очаквам доклад за случая на летище „София“. В началото аз си мислех дали това е нагласено, но не трябва да се избързва, има си проверка. Служителите веднага са сменени със служители от Варна и Бургас“, каза Валентин Радев. „Не били разбрали, че е кацнал самолет. Нямам думи, как така“, възмути се той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории