Хвърчат искри в ефир! Проф. Константинов и Боруджиева в лют сблъсък за скандала Радев-Цветанов и…

Михаил Константинов

„Корупцията е станала начин в България да си свършиш по-лесно работата. Вече се приема за нормално да платиш, за да не чакаш с месеци. Трябва да сме наясно, че и хората, които го правят, нямат опит. Ние като общество сме длъжни да застанем зад битката срещу корупцията“, каза в ефира на БНТ политологът Татяна Боруджиева. Коментарът й е по повод задържането на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева.

“ Отношението на българина към корупцията е двояко. Няма да давам оценка на действията на Иванчева, има процес“, допълни проф. Михаил Константинов.

Искри между двамата прехвърчаха по повод обвиненията на президента Радев, че България е на тъмно е е дошло крайно време да включим прожекторите.

„Политиката навсякъде се прави на тъмно. Но има един момент, когато вземането на решения трябва да става на светло. Дори в западните страни има тъмна, има и светла част“, каза проф. Константинов.

„Има основание в думите на Радев в смисъла, че гражданите трябва да разберат защо се правят едни неща. Какво точно разбра българинът от това европредседателство, освен за Западните Балкани? С всичкия си напън не можах да схвана какво се случи. Трябва да признаем това положение, което България заема и на Балканите, и в Европа. Когато българските президенти говорят, на политиците не им е много приятно. Особено, когато не чуят нещо не добро за себе си. Като Цветан Цветанов, например. Той изпълнява полезна функция за ГЕРБ. Но поведението му работи в полза на Радев“, категорична е Боруджиева.

Проф. Михаил Констинтинов скочи, че президентът е основен опонент на ГЕРБ, което било много хубаво. Политиката се нуждае от хумор, в крайна сметка. Разправията между Цветанов и Радев постапеннно започва да стхива“, каза професорът. Според него обаче срещата за Западните Балкани щяла да бъде придружена с голям скандал, защото редицата държани не са признали Косово като държава.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории