Само в 7DniSofia.bg

Учителка събра сбъднатите пророчества на Ванга в една книга! Те се е запознала с предсказанията от личните си срещи с пророчицата!

rose-2101475__340

За книгата „Пророчицата Ванга единствената връзка между земята и небето“ на петричката дългогодишна учителка Величка Ангелова отново се заговори, защото всички предсказания, които пророчицата е направила, а Величка е описала в книгата си са се сбъднали досега, предаде marica.bg.

Ангелова се е запознала с предсказанията от личните си срещи с нея, но и от 8-те тома книги за гости в къщата на пророчицата в Петрич и тази на Рупите, в които много, много хора пишат за споходилото го щастие след срещите си с Ванга. „Три са чудодейните икони на Богородица– моята тук, в Роженския манастир и в скалата над Бачковския манастир“, казвала й Ванга.

Величка Ангелова от 21 години живее в САЩ заедно със съпруга си Божидар, който по професия е електроинженер. Дъщеря им Рени учи и работи в Аir Forсе на САЩ, а синът Любомир работи в СNN и също учи в САЩ. Тя е родена в село Занога, в Осоговската планина. Завършила е Учителският институт „Надежда Крупская“ в София. През 1977 г. завършва и СУ „Свети Климент Охридски“, специалност география и педадогика. Дълги години учителства в различни училища в Сандански и Петрич.

Каква е връзката на учителката с Ванга? Сближават се около майката на съпруга й Божидар – Райна Иванова, известна навремето шивачка в Петрич. Райна и съпругът й  живеели на квартира при сестрата на Ванга Любка. Шивачката губела едно след друго децата си. Тогава Любка я завела при сестра си и Ванга й предрекла, че скоро ще забременее и ще роди момче точно на 24 декември. Така се появил Божидар на връх Бъдни вечер. Оттогава Райна шиела безплатно дрехите на Ванга и двете станали много близки. Около мъжа си,  пък,  Величка Ангелова се сближила с Ванга, която често я допускала до себе си и неведнъж  е ставала свидетел как пророчицата изпада в транс и разговаря с мъртвите.

Макар и да живеят в САЩ Величка и Божидар, който по професия е електроинженер построили църква „Св. Дух“  в с. Занога, Осоговската планина. Всяка година те оставят децата си Рени и Любомир, които са офицери в американските ВВС и се връщат в България на Свети Дух, за да раздават курбан в църквата. След една такава молитва за здраве, отслужена от покойния Неврокопски митрополит дядо Натанаил момиче от левкимия от Кюстендил оздравяло от левкимия.

Величка Ангелова е претърпяла и огорчения от издателя на книгата си: „През 2006 г.  предадох редактиран ръкописа и снимки в издателство „Дими 99“, защото те имат и собствена печатница „Звездан“.  Сключихме договор, платих си всичко и скоро получих тиража, който го продавахме на цена 6 лв. Каква беше изненадата ми, когато мои познати след едно поредно мое идване след няколко години ми казаха, че книгата ми е отпечатана отново и се продава на цена 10 лв“.  Без нейно знание и съгласие  издателството отпечатва втори тираж и го продава в интернет.