Защитник на Левски попадна в плановете на селекционера Петър Хубчев

49T4856-320x320

Защитникът на Левски Иван Горанов е попаднал в полезрението на националния селекционер Петър Хубчев, разбра „Тема Спорт“. Левият бек е най-прогресиращият футболист на сините през пролетния дял на първенството. Той бе най-добрият в състава в двете шампионатни дербита с ЦСКА. В последния двубой срещу армейците, който завърши 2:2, Горанов вкара първия гол за тима си, като сам подхвана атаката с пробив през центъра. Той първо направи отличен рейд, а след това реализира с глава.
25-годишният футболист е много стабилен и неслучайно Делио Роси го предпочита пред привлечения по време на зимната пауза

Афонсо Фигейредо. Португалецът пристигна под наем от Рен. Той първо бе гласен за титуляр, но след това не успя да се пребори за титулярно място. Фигейредо получава заплата, в пъти по-голяма от тази на юношата на сините.

Иван Горанов се завърна на „Герена“ през лятото, като преди това носи екипа на Локомотив Пловдив. В Първа лига той изигра 25 мача, в които отбеляза 1 гол. За Купата на България той има още две срещи, а в евротурнирите бе на терена във всичките 4 двубоя.

В момента щабът на националния отбор работи върху организирането на контроли през месеците май и юни. Засега няма официално потвърден спаринг. Досега в плановете на Петър Хубчев влизаше само един футболист на сините – вратарят Божидар Митрев. През пролетта обаче стражът показва колебливи изяви. Горанов пък несъмнено прогресира. На неговата позиция в националния отбор играе Петър Занев, който е капитан на руския Амкар.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.