Благоприятна промяна във времето! Ето какво ни очаква…

времето

Топло ще бъде днес. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно над източните райони. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

 Сутринта ще е сравнително хладно, с минимални температури между 5° и 10°, но през деня бързо ще се затопли и максималните ще са между 18° и 23°, по Черноморието 15° и 17°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за април. През деня слабо ще се понижи.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 15-17°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

В неделя ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър. Минимални температури – между 6° и 11°, максимални – между 23° и 28°. В началото на следващата седмица ще остане топло и предимно слънчево. Главно във вторник в часовете около и след обяд ще се развива по-значителна купеста облачност и привечер на отделни места в страната ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Минималните температури най-често ще са между 9° и 14°, а дневните – между 24° и 29°.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.